.

Marius Spînu

Online Marketing Coordinator / Art Director

"Hi! I'm Marius, the founder of the «7donkeys.eu» project. Thank you for visiting our site! Our expertise regards the fields of Online Marketing and Desktop Publishing. As a team of young professionals our goal is to provide you the best quality. We work with passion and we are enthusiastic. You can contact us right now: 0040734423393 / office@7donkeys.eu "

duminică, 9 iunie 2013

Corel Draw: Schițe la scară, conform cotelorEditorul grafic vectorial Corel Draw este utilizat adesea de către grafic designeri pentru a realiza schițe la scară. Atunci când un client solicită o lucrare anume, echipa din cadrul firmei de producție publicitară aduce cotele exacte și fotografii de pe teren, de la locația unde urmează să fie amplasată lucrarea.

De obicei, cotele sunt exprimate în milimetri, iar schițele la scară sunt întocmite cu precizie matematică de către grafician. În funcție de specificul fiecărei lucrări, grafic designer-ul stabilește intensitatea culorilor și tipul de material ce urmează să fie utilizat.

Când este vorba despre o grafică de printat, suportul pentru aceasta poate fi autocolant alb, window graphic, poliplan, blockout, backlite, mesh, pânză sau hârtie. În alte situații, când se dorește realizarea unei lucrări cu tehnologia cutter-plotter, se folosește autocolant-cutter, care urmează să fie decupat pe contur. Acesta poate avea diferite nuanțe, poate fi opac sau semi-transparent, mat sau lucios. Tot în cadrul acestei tehnologii mai este utilizată și imitația de geam sablat, un autocolant special.

Orice lucrare de producție publicitară poate fi demarată numai dacă există cotele exacte pentru grafică și, atunci când este cazul, pentru confecția metalică.

Mai jos vă prezentăm schița la scară a unei biblioteci cu design modern. Grafica este realizată în Corel Draw, conform unor cote exacte, notate pentru departamentul de confecție metalică al firmei în cadrul căreia se realizează astfel de proiecte.

Biblioteca 7donkeys are un cadru metalic din țeavă rotundă, rafturi de lemn, iar în laterale este prevăzută cu funie. Designul a fost gândit pentru a oferi tinerilor posibilitatea de a avea acasă un obiect de mobilier ușor de asamblat, cu aspect plăcut. Din punct de vedere vizual, acesta dă sentimentul de spațiu liber și neîncărcat pentru camera în care este amplasat.