.

Marius Spînu

Online Marketing Coordinator / Art Director

"Hi! I'm Marius, the founder of the «7donkeys.eu» project. Thank you for visiting our site! Our expertise regards the fields of Online Marketing and Desktop Publishing. As a team of young professionals our goal is to provide you the best quality. We work with passion and we are enthusiastic. You can contact us right now: 0040734423393 / office@7donkeys.eu "

luni, 3 martie 2014

Consiliere si strategii pentru campania electorala: alegerile europarlamentare 2014


Esti om politic? Candidat al unui partid politic sau candidat independent la alegerile europarlamentare din 2014? Iata un scurt raport general de consiliere in vederea eficientizarii campaniei electorale care va incepe in cursul saptamanilor ce urmeaza.

Sugestii pentru eficientizarea campaniei electorale

1. Construirea unui website cu o structura foarte clara, in cadrul caruia utilizatorii sa identifice din prima secunda imaginea candidatului si a sustinatorilor sai, apreciati de alegatorii romani. Tineti minte ca websiteul de campanie este biroul online al fiecarui candidat, iar aceasta este modalitatea in care candidatul poate ajunge in casa fiecarui alegator, pentru a-l invita la dialog, pentru a-i transmite mesajul sau onest si pentru a-i solicita opiniile.

Daca aveti nevoie de un nou website, 7donkeys.eu poate reface websiteul dumneavoastra in termen de aproximativ o saptamana de la data solicitarii, stabilind impreuna designul, paleta cromatica, meniul, submeniurile, liniile generale ale continutului etc. Click aici pentru detalii!

2. Realizarea de inregistrari cu mesajele dumneavoastra saptamanale pe diferite teme, asa cum procedeaza, de pilda, presedintele american Barack Obama, la Casa Alba. Asa numitul "Your Weekly Address" abordeaza diferite teme de interes pentru natiune. Dialogul direct cu alegatorii este deosebit de eficient.

3. Realizarea de inregistrari cu prietenii si sustinatorii dumneavoastra din societatea civila din Romania si din Europa care sunt deja cunoscuti de oameni, care sunt apreciati, iubiti, care sunt recunoscuti ca avand capacitate de expertiza intr-un anumit domeniu, care activeaza in domeniul artelor etc.

4. Realizarea unor comunicare de presa saptamanale sau bisaptamanale cu privire la temele majore de interes aflate pe agenda publica in momentul respectiv. Fie ca este vorba despre un eveniment social, despre unul de politica interna sau externa, fie ca este vorba despre fenomente climatice extreme, orice prilej de exprimare publica a mesajului personal este recomandat. Exprimarea compasiunii fata de cei in nevoie, adresarea de incurajari, oferirea de sugestii pentru repararea situatiilor reprezinta intotdeauna un bun continut al mesajului.

5. Initierea de campanii simple si eficiente al caror rezultat poate fi contorizat si observat imediat sau in cel mai scurt timp. Exemple: actiune de a strange tineri voluntari care sa dea zapada; vizita in spitale sau la caminele de batrani si de copii pentru a duce fructe; oferirea de ceai cald drumarilor si politistilor; organizarea de evenimente pentru copiii unor scoli; stimularea copiilor supradotati; coordonarea unui proiect european intre o scoala din Romania si una din Europa de vest; identificarea si initierea unui proiect pentru un mediu sanatos, pentru un consum mic de resurse (electricitate, gaze, pentrol); identificarea unui inventator cu un nou dispozitiv care ar ajuta populatia si demararea negocierilor pentru productia pe scara larga a acelei tehnologii (prezentarea omului de stiinta catre public), prezentarea unui proiect in vederea facilitarii accesului la fondurile europene, prin asistenta gratuita de la A la Z din partea statului sau a unor parteneri privati etc. Aceste campanii de scurta durata au eficienta in promovarea imaginii daca sunt anuntate presei prin comunicate transmise din timp, prin solicitarea confirmarii si a prezentei unei echipe de filmare la eveniment.

6. Aparitiile publice.
Actiuni recomandate: concentrarea exclusiva pe obiectivele personale, realizarea de promisiuni pe care stiti ca le puteti implini, exprimarea compasiunii fata de oricine (victima sau abuzator), exprimarea increderii in sine, mentionarea si demonstrarea maturitatii si a responsabilitatii fata de propria persoana si fata de propriile fapte. Se mai recomanda concentrarea pe forta personala, capacitate de rezolvare, eficienta in actiune.
Actiuni nerecomandate: atacarea adversarilor sau a faptelor lor; atacarea presei; atacarea lenesilor; atacarea guvernului sau a autoritatilor alese etc. Nu sunt recomandate niciun fel de lamentari, atacuri sau invinovatiri ale altora (oricat de justificate ar parea, nu este recomandat sa fie facute public). Nu este recomandata victimizarea, lauda de sine directa. Un om isi demonstreaza valoarea prin fapte, prin comportament, nu prin vorbe despre sine (oricat ar fi el de merituos).

7. Publicitatea: in masura in care fondurile o permit, cea mai eficienta publicitate in acest moment este cea prin intermediul facebook, youtube si yahoo. Pentru facebook poate fi realizata o pagina la care oamenii sa dea LIKE, iar aceasta pagina sa beneficieze de reclama platita. In ceea ce priveste platforma YouTube, la inceputul fiecarui clip este introdus un spot publicitar care poate trimite la websiteul dumneavoastra, la pagina de facebook sau la canalul dumneavoastra YouTube. In cazul Yahoo, reclama din casuta de jos a Messengerului, reclama din pagina de e-mail si reclamele de pe pagina de log out a e-mailului sunt recomandate.

8. Deschiderea unui cabinet in Bucuresti sau intr-un alt oras din tara.

9. Realizarea de conferinte de presa la cabinet, saptamanal, in cadrul carora orice tip de comunicare sa se refere la agenda publica de zi cu zi, la actiunile dumneavoastra, la campanii. Esential: orice comunicare sa fie constructiva si fara niciun fel de atac sau condamnare a unor persoane sau institutii. Ideea este ca un om vrea sa candideze nu pentru ca se lamenteaza ca toti ceilalti, nu pentru ca s-a saturat si vrea la mai bine, ci pentru ca are idei, este creativ, are solutii, are putere, are conexiuni (inclusiv personalitati europene) si intentioneaza sa le foloseasca cu buna credinta.

10. Participarea in emisiuni radio si tv. In situatia in care gazda emisiunii acuza guvernul sau un reprezentant, tipul de discurs recomandat cere evitarea atacurilor de orice fel, fara negarea situatiei neplacute.

Exemplu: "Sigur ca situatia este asa, iar oamenii au motive bine intemeiate sa simta astfel, dar haideti sa facem ca lucrurile sa se indrepte in directia dorita. Haideti sa identificam solutiile. Stabilim obiectivele pe care le avem si intreprindem toate actiunile care trebuie infaptuite concret si intr-o perioada cat mai scurta de timp. Eu propun.... Si voi discuta in acest sens si cu.... In acest demers pe care il initiez incepand din data de.... Voi solicita sprijinul si expertiza autoritatilor de la nivel european si voi invita la dezbaterile publice din Romania pe domnul / doamna... Echipa NOASTRA* de consilieri a contactat pe... iar din discutiile purtate a rezultat ca dorinta comuna este aceea de a...."

* Nu se folosesc formularile "a mea", "al meu", "eu", ci "a noastra", "ale noastre", "noi". Singularul induce in constiinta publicului o separare si o insingurare fara putere, in timp ce pluralul trimite cu gandul la echipa, la conlucrare, la putere sporita, iar persoana care foloseste pluralul ia chip de lider al unui grup sau de reprezentant al acestuia, (chiar daca echipa este mica).

Singularul se foloseste numai cand o situatie este dezavantajoasa, iar persoana se distanteaza de cei implicati. Singularul mai este avantajos cand persoana vorbeste despre conexiunile personale sau puterea personala pe care o aduce, pe cont propriu, in beneficiul grupului: "Eu am vorbit in acest sens cu doamna comisar european... si am stabilit impreuna cu dumneaei sa vina si sa ne dea o mana de ajutor, prin expertiza pe care dumneaei o are."

11. Realizarea si distribuirea unui ziar in numar unic sau cu aparitie periodica. 7donkeys.eu va ajuta sa realizati acest proiect. Click aici pentru detalii!

12. Realizarea de intruniri si dezbateri publice, in locatii neutre sau la cabinet (niciodata pe teritoriul participantului la dialog), cu organizatiile studentilor, ale sindicatelor, ale pensionarilor, ale angajatilor, ale patronatelor, cu organizatii de aparare a drepturilor omului; cu reprezentantii invatatorilor, educatorilor si ai profesorilor; reprezentantii sindicali ai politistilor.


Pentru consiliere particularizata ne puteti contacta la datele de mai jos:
Persoana de contact, Marius Spînu
0734 423 393 | 0747 757 683
seven.donkeys@yahoo.com