.

Marius Spînu

Online Marketing Coordinator / Art Director

"Hi! I'm Marius, the founder of the «7donkeys.eu» project. Thank you for visiting our site! Our expertise regards the fields of Online Marketing and Desktop Publishing. As a team of young professionals our goal is to provide you the best quality. We work with passion and we are enthusiastic. You can contact us right now: 0040734423393 / office@7donkeys.eu "

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Trucuri SEO (Search Engine Optimization) pentru Google


Optimizarea unui website are în vedere trei strategii importante: optimizarea internă, conținutul original și backlink-urile.

În articolul de față vom analiza pe rând fiecare dintre cele trei strategii. Vom afla împreună care sunt acțiunile necesare pentru a dezvolta un website puternic, bine indexat de Google, cu Page Rank mare și cu mulți vizitatori unici zi de zi.

OPTIMIZAREA INTERNĂ:

În template-ul pe care îl va avea siteul sunt introduse câteva coduri care au rolul de a lămuri motorul de căutare Google cum trebuie indexată pagina respectivă de internet.

În funcție de platforma pe care se afla website-ul este necesară întreprinderea unor pași specifici. Astfel, dacă vorbim despre Blogger / Blogspot sunt introduse codurile numite "Meta Tags", cum ar fi: Meta Description Tag, Meta Keywords Tag, Meta Language Tag, Meta Link Relationship, Meta Robots Tag. Mai multe detalii despre codurile acestea se găsesc pe siteurile de specialitate. 

Dacă este vorba despre platforma Wordpress, fiecare website construit aici trebuie să aibă în mod obligatoriu un sitemap, fără de care Google nu ar ști ce să indexeze. În plus față de sitemap, pot fi instalate diferite plug-in-uri specifice optimizării SEO. O listă a plug-in-urilor care au acest scop se găsește aici

CONȚINUTUL ORIGINAL:

Conținutul original al articolelor are o valoare inestimabilă. Într-un text precedent explicam că websiteul nostru, 7donkeys.eu, a primit Page Rank 3 din partea Google după numai câteva luni de la data lansării, în condițiile în care echipa noastră publicase pe site numai 12 articole.

Nu contează abundența de text, ci originalitatea acestuia. Pentru a înțelege cum funcționează Google, iată câteva instrumente de depistare a plagiatului, instrumente similare sistemului folosit de motorul de căutare:


  • http://smallseotools.com/plagiarism-checker/
  • http://plagiarisma.net/


Trebuie reținut că degeaba postează cineva 50 de articole zilnic, folosind celebra metodă copy-paste. Această practică va afecta siteul în cauză pe termen lung. Google observă că întregul conținut este copiat și plasează websiteul în rândul paginilor online de evitat la indexare. Dacă se petrece așa ceva, timp de șase luni traficul websiteului respectiv va avea de suferit și nicio altă optimizare SEO nu va mai fi eficientă. 

Așadar, dacă o pagină de internet nu se bazează pe conținut 100% original, ci pe furturi, administratorul siteului își sabotează propria muncă și propria afacere.

Astfel încât numărul zilnic de vizitatori să fie mare se recomandă postarea câtorva articole originale zi de zi. Dacă nu există timp pentru așa ceva, este utilă postarea săptămânală.

BACKLINK-URILE:

În afară de optimizările interne și conținutul original, backlink-urile reprezintă cea de-a treia strategie. O serie de 10-15 backlinkuri zilnice, în cadrul unor websiteuri cu Page Rank mare și cu un număr sporit de vizitatori sunt foarte utile.

Paginile de internet ideale pentru plasarea backlinkurilor sunt: Facebook, Twitter, Wikipedia. Acestea sunt considerate siteuri cu autoritate. De asemenea, plasarea backlink-urilor ca și comentarii la articolele portalurilor de știri, articolele publicitare plătite, blogurile de sine stătătoare cu trimiteri înspre websiteul principal, directoarele web sunt alte opțiuni importante.

Strategia ideală vizează construirea zilnică a unei piramide de backlink-uri. La vârful piramidei se află siteul principal, la nivelul imediat următor se află cele 10-15 postări amplasate pe websiteuri cu PR mare, iar la baza piramidei se află linkuri care conduc spre cele 10-15 postări de pe siteurile cu autoritate.

Implementată cu eficiență, în mod constant, o astfel de strategie determină motorul de căutare Google să prezinte websiteul principal al clientului pe prima pagină, în funcție de cuvintele cheie utilizate în tot acest demers.