.

Marius Spînu

Online Marketing Coordinator / Art Director

"Hi! I'm Marius, the founder of the «7donkeys.eu» project. Thank you for visiting our site! Our expertise regards the fields of Online Marketing and Desktop Publishing. As a team of young professionals our goal is to provide you the best quality. We work with passion and we are enthusiastic. You can contact us right now: 0040734423393 / office@7donkeys.eu "

miercuri, 14 mai 2014

Despre platforma WordPressWordPress este o platformă de tip sursă deschisă pentru publicarea blogurilor și a websiteurilor. Platforma WordPress este scrisă în limbajul PHP, folosind pentru gestionarea bazelor de date sistemul MySQL. Websiteurile WordPress funcționează cu ajutorul serviciilor de web hosting, puse la dispoziție de companii locale sau internaționale. Platforma dispune de un sistem de șabloane scrise în limbajele HTML și CSS, numite teme. Avantajele majore prezentate de WordPress sunt simplitatea și numeroasele plug-in-uri, create de comunitatea de webdeveloperi, care pot modifica funcționalitatea WordPress-ului tranformându-l în aproape orice tip de site web. De asemenea interfața poate fi schimbată foarte ușor cu ajutorul multitudinii de teme gratuite sau premium cu doar un clic. WordPress a fost lansată în data de 27 mai 2003. 

Printre companiile internaționale care utilizează platforma WordPress se află CNN, BBC, Coca-Cola, eBay, The New York Times, Le Monde, MTV etc.

Temele WordPress

Utilizatorii platformei WordPress pot instala diferite teme pentru websiteurile lor. Temele (șabloanele) permit schimbarea aspectului și a modului de funcționare a websiteurilor. Codurile HTML, CSS și PHP pot fi supuse update-urilor sau pot fi modificate de webmasteri.

Există mii de teme WordPress, dintre care unele sunt gratuite, iar altele premium, adică pot fi achiziționate prin plată online. De asemenea, utilizatorii platformei WordPress pot crea propriile lor teme, dacă au timpul și cunoașterea necesară pentru așa ceva.

Plug-in-urile WordPress

Un plug-in este acel program care poate fi integrat într-un alt program (de bază), pentru a îndeplini funcții specifice. Termenul este originar din limba engleză și înseamnă a conecta, a insera. WordPress are numeroase plugin-uri care pot modifica radical funcționalitatea platformei. Există peste 26,000 de plugin-uri WordPress. Acestea pot face referire la optimizarea SEO a siteurilor, la backup-uri, la afișarea de conținut etc.

Administrator și Autori

Siteurile WordPress au, de obicei, un singur Administrator (Admin), care are puterea de a face orice fel de editări, inclusiv modificarea temei. Totodată, un astfel de site poate avea oricâți autori, care au permisiunea de a publica, modifica sau șterge articole, însă nu pot edita tema de website sau plugin-urile.

Update-uri WordPress

Periodic, o dată la câteva luni, developerii WordPress construiesc update-uri, pe care Administratorul de site are posibilitatea de a le instala gratuit. Este indicată instalarea update-urilor  WordPress, deoarece de multe ori acestea conțin imbunătățiri atât cu privire la instrumentele de administrare, cât și în ceea ce privește adaptarea la cerințele de optimizare SEO.

Avantajele WordPress

  • Posibilitatea de a construi websiteuri ample și oricât de complexe.
  • Platforma este cea mai potrivită pentru construirea de magazine online (spre deosebire de Blogger).
  • Dacă pachetul de hosting permite, websiteul poate primi simultan sute sau mii de utilizatori (ceea ce face ca platforma să fie preferată de instituțiile mass-media naționale și internaționale, ale cărăr siteuri funcționează în regim de Breaking News).
  • Interfață ușor de administrat.
  • Adresa de website particularizată, folosind unul dintre domeniile internaționale, cum ar fi .com, sau domeniul pentru România, .ro.


Download WordPress

WordPress funcționează în același fel ca și Blogger, în sensul că aici pot fi construite bloguri gratuite sau websiteuri pentru care deținătorii trebuie să plătească adresa particularizată. Diferența între Blogger și WordPress este că în cazul primei platforme hostingul este gratuit, în cazul celei de-a doua acesta este cu plată și poate fi facilitat de o companie națională sau internațională.

WordPress are două adrese diferite, pentru bloguri și websiteuri. WordPress.com este adresa unde utilizatorii își pot face cont pentru a construi un blog gratuit, care va avea la final subdomeniul și domeniul specifice platformei (exemplu - http://blogulmeu.wordpress.com). WordPress.org este adresa de unde se poate descărca WordPress pentru instalarea pe serverul de hosting al siteului cu adresă proprie.