.

Marius Spînu

Online Marketing Coordinator / Art Director

"Hi! I'm Marius, the founder of the «7donkeys.eu» project. Thank you for visiting our site! Our expertise regards the fields of Online Marketing and Desktop Publishing. As a team of young professionals our goal is to provide you the best quality. We work with passion and we are enthusiastic. You can contact us right now: 0040734423393 / office@7donkeys.eu "

vineri, 24 octombrie 2014

Paginare cărți, reviste, ziare și broșuri în InDesignExpresia "tehnoredactare computerizată", din limba română, corespunde termenului din engleză "desktop publishing", pe scurt DTP.  Tehnoredactarea computerizată este specifică industriei tipografice și celei publicitare. Aceasta se realizează cu ajutorul mai multor programe, cum ar fi cele de prelucrare foto (Adobe Photoshop), programele de grafică vectorială (Adobe Illustrator, Corel Draw), programele de paginare (Adobe InDesign, QuarkXPress) etc. O parte dintre aceste softuri au fost prezentate în articolele anterioare, publicate de echipa 7donkeys.

De data aceasta ne referim la un nou program și un nou serviciu pe care 7donkeys îl pune la dispoziția clienților. Este vorba despre servicii de paginare cărți, reviste, ziare sau broșuri în Adobe InDesign.

Programul a fost lansat pe piața industriei tipografice în anul 1999, iar varianta cea mai recentă a sa este InDesign CS6. În prezent, InDesign și QuarkXPress sunt softurile utilizate cel mai mult de tipografiile din România. Astfel, 7donkeys furnizează servicii de paginare în funcție de programul indicat de clienți.

InDesign este recomandat pentru activitatea editurilor care publică de obicei cărți cu un număr mare de pagini, însă este adecvat și pentru firmele sau instituțiile media care coordonează apariția unor publicații periodice, cum ar fi ziare sau reviste.

Paginarea sau, conform DEX, paginația permite așezarea textului și decorarea lui, inserarea de imagini și pregătirea documentelor electronice pentru tipar. Înainte de a fi paginate, textele sau imaginile sunt verificate și corectate de un redactor. Respectând ordinea pașilor firești atunci când vorbim despre crearea materialelor destinate publicării începem cu procesul de creație și editare, apoi facem referire la redactare, iar în final la tehnoredactare.

În situația în care ai o afacere în domeniul tipografic sau în cel publicitar și ai nevoie de paginarea unui material în Adobe InDesign, te rugăm să ne contactezi. Poate fi vorba despre o carte, o revistă, un ziar, o broșură sau orice altă lucrare care trebuie tehnoredactată pentru a fi trimisă la tipar, în vederea publicării. Echipa noastră va răspunde cu prietenie solicitărilor tale și ne vom asigura împreună de calitatea proiectului derulat.